Historie

De geschiedenis van Brinkman Almen B.V. begon in 1885, toen dhr. Brinkman een smederij oprichtte.
Toendertijd bestonden de werkzaamheden voornamelijk uit het slijpen van messen en het maken van ploegen, schoppen en hoefbeslag.
De komst van elektriciteit in 1926 luidde het begin van Brinkman als installatiebedrijf in. Met de twee bedrijfstakken zette het bedrijf zijn werkzaamheden voort.

In 1986 fuseerde smederij Brinkman met Fa. De Graaf & Zn. uit Diepenveen, één van de 1e Deutz tractordealers van Nederland. Vanaf dat moment werd de naam Dialtrac, wat staat voor Diepenveen-Almen tractoren.
In 1989 gaf Brinkman sr. aan te willen stoppen met zijn smederij- en installatiewerkzaamheden vanwege het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd. Jan Brinkman en Bernard de Groot gingen vanaf dat moment verder onder de naam Brinkman Dialtrac v.o.f.

Algehele nieuwbouw van werkplaats en kantoren, welke werd voltooid in het voorjaar van 1998, leidde tot een andere aansprakelijkheidsvorm. Omdat gemeend werd, dat de naam Brinkman vanwege zijn lange historie niet verloren mocht gaan, werd de naam uiteindelijk Land- en Tuinbouwmechanisatie, Installatie- en Constructiebedrijf Brinkman Almen B.V., kortweg Brinkman Almen B.V.

In oktober 2004 is het installatiebedrijf van Brinkman Almen B.V. ondergebracht bij Installatiebedrijf F. Pladdet B.V. en is Brinkman Almen B.V. verder gegaan als Land- en Tuinbouwmechanisatie en Constructiebedrijf gespecialiseerd in verkoop, onderhoud en reparaties van o.a. Deutz-Fahr tractoren.